Menukaart

Reserveren

Reserveren

Over Restaurant De Wensboom

Opening

Begin oktober 2017 heeft Rob Geus samen met de familie van Engen van Pannenkoekenhuis Frittella met vestigingen in Papendrecht en Gorinchem van Frittella een nieuwe vestiging geopend aan het Middeldijkerplein 28 in Barendrecht. Rob Geus kent Frittella al enkele jaren van het keurmerk, na de keuring van de vestiging in Papendrecht volgde er een nauwe samenwerking waarin Rob Geus maandelijks les kwam geven aan de medewerkers van het leerwerkbedrijf.

Het nieuwe restaurant is gevestigd in het oude restaurant van een verpleeghuis. Families kwamen hier met zelf meegebracht eten, thermoskannen en aten van plastic bordjes. Dat was toch wel armoedig”, vertellen Rob en zijn vrouw Suzanne. Suzanne werkt als verpleegkundige in het verpleeghuis. Ook Rob kwam er zodoende met enige regelmaat. Zo ontstond het idee om hier meerdere dingen te integreren: het eerste leerwerkbedrijf in de horeca in Barendrecht, verse maaltijden voor omwonenden en een gezinsrestaurant waar kinderen zich goed kunnen vermaken.

Gezinsrestaurant

Er is ook aan de kinderen gedacht, er is een speel/knutselhoek en een mini-bioscoop in het gezinsrestaurant dat ruimte heeft voor zo’n 100 gasten. De ruimte is zo ingericht dat ouders hun kinderen vanaf elke tafel kunnen zien in de speelhoek.

Leerwerkbedrijf

Het restaurant is een groot leerwerkbedrijf: mensen met een beperking gaan in de keuken en de bediening werken.

Wij geven mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans op de arbeidsmarkt. Dit doen we door hen binnen ons bedrijf, in een vertrouwde omgeving, hun arbeidsvaardigheden te laten ontwikkelen en ritme en structuur op te doen. Wij bieden werkervaring en scholing binnen uiteenlopende werksoorten. We benadrukken de kwaliteiten en wensen van onze werknemers, maar houden daarnaast ook rekening met hun beperkingen.

Wilskrachtige en ervaren medewerkers stromen, onder onze deskundige begeleiding, vervolgens door naar een passende werkplek in het reguliere bedrijfsleven. Bij wie niet kan doorstromen bekijken we de mogelijkheden om bij ons in dienst te blijven.

 

 

De officiële opening werd verricht door burgemeester van Belzen, samen met het personeel van het restaurant. Bekijk hieronder de reportage die Shownieuws maakte tijdens de opening in ons restaurant.

De Elf Ranken

De Wensboom maakt deel uit van het verzorgingscentrum De Elf Ranken. Naast het feit dat iedereen hier lekker naar binnen kan lopen en genieten van een van de 80 pannenkoeken op de menukaart gaan we ook maaltijden bereiden voor omwonenden. Het moet hier een ontmoetingsplek worden voor de buurt, waar mensen elkaar kunnen vinden.

De Wensboom Reserveren

Vul onderstaand formulier in om te reserveren bij De Wensboom